понеділок, 4 травня 2020 р.

Що дає читання книг


Доброго дня. Сьогодні хочу поговорити з Вами про читання.
Як часто ви читаєте? Ні, не статті в інтернеті, а книжки. Чи входить читання до вашої щоденної програми? Якщо ні, то змушена вам повідомити, що ви багато втрачаєте, як в інтелектуальному, так і в духовному плані. Читання дає людині безліч незаперечних переваг. Ось лише декілька з них.
1. Розумова стимуляція
Дослідження показують, що постійна стимуляція мозку, чим є читання, знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Так само, як і будь-якому м’язу людського тіла, мозку необхідне тренування, щоб залишатися сильним і здоровим.
2. Зниження стресу
Неважливо, який стрес ви відчуваєте на роботі, в стосунках або десь ще, щойно ви берете книгу і занурюєтеся в історію, він миттєво зникає, напруга відпускає і тіло розслабляється.
3. Знання
Щоб ви не читали, голова наповнюється новими знаннями, і ви ніколи не знаєте, в який момент вони вам знадобляться. Але чим знань більше, тим більше ви готові протистояти будь-яким перешкодам.
4. Розширення словникового запасу
Чим більше ви читаєте, тим більш змістовно і вишукано говорите. А це в свою чергу сприяє і більшій впевненості в собі. До того ж, ви черпаєте слова не тільки з рідної, а й іноземних мов, що ставить вас ще на щабель вище.
5. Поліпшення пам’яті
Читаючи книгу, ви запам’ятовуєте неймовірну кількість персонажів, їхні історії, почуття, масу  деталей. Ця нова інформація нашаровується на вже наявну, та формує нові зв’язки, завдяки чому запам’ятовується ще краще.
6. Розвиток аналітичних здібностей

Чи доводилося вам читати детектив і розгадувати головну таємницю ще до закінчення книги? Якщо так, значить ви застосували критичне і аналітичне мислення, прийнявши і відсортувавши всі наявні факти і припущення. Аналітичні здібності застосовуються і коли ми оцінюємо книжку в цілому: склад, сюжет, персонажів, і далі можемо її обговорювати з іншими, обґрунтовуючи свою думку.
7. Посилення концентрації
У сучасному  світі інтернету з великою кількістю інформації і багатозадачності увага частіше розсіюється, ніж фокусується. Це в свою чергу підвищує рівень стресу і знижує продуктивність. Коли ж ми читаємо книгу, вся увага зосереджена на історії. Спробуйте читати 15-20 хвилин  і будете здивовані рівнем концентрації.
8. Поліпшення письмових навичок

Це відбувається паралельно з розширенням словникового запасу. Добре написаний чужий текст впливає і на ваш власний, що врешті-решт формує стиль, смак і стає звичкою. 

9. Розвага
Книги вдома, книги в Мережі, книги в бібліотеці. Різноманітність сюжетів, жанрів, форматів. З книгами джерело розваг не закінчується ніколи. І воно завжди доступне.


Мені хочеться дізнатися які книжки читаєте ви, діти, вдома. Пропоную вам додати допис або фото з книгою нижче на віртуальну дошку. Чекаю на ваші публікації.

Made with Padlet

Немає коментарів:

Дописати коментар