четвер, 26 березня 2020 р.

27 березня Міжнародний день театру!

   
  Діти, ви знаєте, що таке театр?А чи були ви колись на виставі? Вам сподобалось? 

   Театр виник дуже давно. Адже колись не було ні телевізора, ні радіо, ні кіно, ні журналів. А так хотілося чогось цікавого, особливо на свято! І завжди були люди, які найкраще вміли співати чи розповідати історії. А інші із задоволенням їх слухали. От із цих співців та оповідачів і вийшли актори – люди, що зробили свій талант професією. Спочатку акторами були тільки чоловіки, які мусили грати усі ролі, і жіночі теж. Для цього вони одягали маски. Саме маска допомагала актору перевтілюватися в те, що вона зображала: у тварин та людей – радісних і зажурених, добрих і злих. Нині у театрі маски рідко використовують, бо актори обов’язково мають уміти зображати різні настрої людини: смуток, радість, задум, подив. Тому що актори навчилися зображати когось або щось, наприклад - дерево, пташку, корову. А ти зможеш когось зобразити? Спробуй показати тваринок (жабка, корова, собака, мишка). А для цього пригадай, як вони розмовляють, як рухаються, що вміють роботи?


Спробуй назвати емоції які зображені на малюнку


Колись давно актори грали вистави під відкритим небом, сцена знаходилась внизу, а на пагорбі розташовувалися глядачі. З часом театр змінився – з’явилося приміщення, яке за багато років змінило свій вигляд.  Театрів існує багато – це залежить від того, які вистави там показують. Якщо на сцені виставу показують артисти балету або виконують свої партії оперні співаки, то такий театр називають оперним. Якщо для маленьких глядачів виставу показують ляльки, то це ляльковий театр. Веселу оперету вам покажуть в театрі оперети. Смішні історії можна побачити в театрі драми та комедії.  А от дорослі вистави актори грають в драматичних театрах. Для вас, діти, теж існує театр, який називається театр юного глядача.  
    
Я пропоную вам намалювати свій театр і дати йому ім’я або намалюйте яскраву театральну маску, розташовуйте свої роботи на дошці padlet "Театр"


Made with Padlet

Немає коментарів:

Дописати коментар