неділя, 12 квітня 2020 р.

12 квітня День космонавтики

Дорогі діти! Хто здогадається, чому буде присвячений наш урок? 
Може хтось скаже, яке свято відзначається 12 квітня?
Правильно, День космонавтики.

Загадковий світ зірок і планет з давніх часів притягував до себе увагу людей. Але ближче і доступніше він став тільки з проникненням людини в космічний простір.



У 1961 році героїчний космонавт Юрій Олексійович Гагарін першим злітав у Космос. Але це було не просто. Люди давно мріяли освоїти космічний простір. Вони довго думали над тим, як побудувати космічний корабель, щоб полетіти вище зірок. Бо люди мріяли дізнатися небесних таємниць, а не просто поставити рекорди висоти. Потрібні були очі, здатні бачити крізь тисячі кілометрів, потрібні були вуха, здатні чути у Всесвіті, потрібні були руки, здатні управляти точкою - кораблем, загубленим в нескінченності світового простору.
У загальну роботу включилися нові тисячі винахідливих умів і нові сотні тисяч умілих, талановитих рук ...
І ось створили космічні кораблі, і полетіли в Космос. Але перш ніж полетів знаменитий космонавт Юрій Олексійович Гагарін (показ картини із
зображенням Юрія Гагаріна) 3 листопада 1957 року в неживому, холодному, завжди чорному просторі космосу забилося живе серце. У герметичній кабіні
 супутника жила, дихала, летіла над світом собака Лайка.

За Лайкою полетіли інші собаки. Може хтось із вас знає цих двох знаменитих собак? Слідом за Лайкою, діти, пішли Білка та Стрілка (показ фото Білки і Стрілки). Також полетіли морські свинки, мавпи, папуги, миші, кролики - всі вони чесно послужили великої мрії.
Пройдуть роки, буде створений грандіозний загальнолюдський музей завоювання космосу, і в одному із залів цього музею обов'язково поставлять пам'ятник чотириногим друзям космонавтів - самовідданим і відданим.

А тепер настав час відпочити і подивитися мультик. 


Немає коментарів:

Дописати коментар