середа, 29 квітня 2020 р.

Міжнародний день танцю

Доброго дня любі діти. Знаю, що всі сумуєте один за одним і навіть хочете до школи.  Але нічого не вдієш навчаємось дистанційно. Сьогодні розповім вам про танці, 29 квітня  відзначають Міжнародний день танцю.

   Танець — вид мистецтва, де хужожні образи створюються засобами пластичних рухів людського тіла. Танець це спорт. В танці відображається емоційно-образний зміст музичних творів. Танець існував та існує в культурних традиціях всього людства й людських спільнот. За довгу історію людства танець змінювався, відображаючи культурний розвиток.
Існує дуже багато видів і форм танцю: 
Народний танець — яскраве вираження менталітету і творчості кожного народу, віддзеркалення традицій, хореографічної мови, пластичної виразності у співвідношенні з музикою.
Класичний танець є основою мистецтва балету, започаткованого наприкінці XVI століття і вимагає спеціальної підготовки. 
Естрадний танець має власну специфіку та підпорядкований завданням підтримки виступу певного естрадного співака.
  Деякі хореографи вважають, що за рухами тіла ховаються справжні рухи душі. Танець - невід’ємна частина будь-якої культури. Він є джерелом натхнення для художників, дизайнерів, скульпторів і режисерів театру і кіно. Люди, які займаються танцями, відрізняються, як правило, цілеспрямованістю і у них хороше здоров’я. 
Міжнародний день танцю відзначається з 1982 року за рішенням ЮНЕСКО в день народження французького балетмейстера Жана Жоржа Новера, реформатора та теоретика хореографічного мистецтва, який увійшов в історію як «батько сучасного балету». 
У цей день весь танцюючий світ відзначатиме своє професійне свято - театри опери та балету, сучасні танцювальні трупи, ансамблі сучасного бального та народного танцю і інші, як професійні, так і самодіяльні артисти.

Знаю що багато хто з учнів відвідує танці або танцює в дома. Пропоную вам поділитися з нами вашими досягненнями, додавайте фото і обов'язково підписуйте його нижче на дошці


Made with Padlet

Немає коментарів:

Дописати коментар