вівторок, 12 травня 2020 р.

Посміхайтеся частіше!

 Посміхайтеся частіше!

Найкращими ліками від усіх недуг та проблем є сміх та позитивні емоції. Чим більше ми сміємося, тим краще почуваємося, тим більше симпатії викликаємо в інших людей.

 Чому сміятися так важливо?

 «Магічні» властивості сміху полягають у тому, що він робить нас спокійнішими. Під впливом радісних емоцій ми менше налаштовані на дратівливість та примхи. Гарний настрій автоматично викликає позитивне ставлення до навчання, і ви, діти з ентузіазмом відкриваєте для себе нові знання. Цікаво, що сміх зменшує стрес, що виникає через страх невдачі та помилок. Діти менше бояться і виявляють більше зосередженості, виконуючи завдання.

1. Щури регочуть від лоскоту. Хочете побачити, як сміється щур? Полоскочіть його. Щури – як і шимпанзе, і собаки – вміють сміятись. Та сміються вони не з жартів. Вони сміються під час ігор, так само як і люди, щоб показати своє щастя.Під час дослідження щури, які більше грались, більше й сміялись. А ті, що більше сміялись, віддавали перевагу компанії таких самих сміхотливих щурів.У людей сміх зробився важливим способом проявити емоції, причому через різні канали комунікації. Згадайте лише, як ми намагаємось передати сміх у текстових повідомленнях, за допомогою так званих "смайлів" і "ЛОЛів".

2. Жарти – не головна причина сміху. Спитайте дорослих, що викликає у них сміх, і більшість відповість: жарти і гумор. Але вони помиляються.
Роберт Провайн, психолог з Університету Меріленду, виявив, що ми найбільше сміємось тоді, коли спілкуємось з друзями.
Ймовірність сміху підвищується у 30 разів, коли ми не одні.
Та найцікавіше, що навіть у спілкуванні ми все одно сміємось не над жартами: сміх викликають висловлювання і коментарі, в яких на сторонній погляд нема нічого кумедного.
Отже, сміх – це форма комунікації, а не реактивна поведінка.
За науковими даними, сміх не так сильно пов'язаний з жартами, а радше є формою соціальної поведінки, якою ми користуємось, щоб показати людям, що ставимось до них приязно і розуміємо їх.

3. Сміх заразний. Результати сканування мозку також показують, що сміх є заразним. Навіть під час сканування, тобто у ситуації не надто веселій, видно, що мозок реагує на чужий сміх – а саме, готує м’язи обличчя до того, щоб сміятися.
І чим більше хтось схильний "заражатися" сміхом, тим краще вони вміють відрізняти вимушений сміх від невимушеного.
Це дозволяє припустити, що відповідь сміхом на сміх – це не просто поширення "інфекції", а спроба зрозуміти значення сміху.
Посміхайтеся частіше, розповідайте один одному смішні історії, переглядайте кумедні відео та діліться ними з друзями.

Під публікацією є коментарі там ви можете поділитися смішною історією, або написати що у вас викликає сміх. Чекаю  на ваші коментарі❤

Немає коментарів:

Дописати коментар